Kuchnia molekularna wzbudza skrajne emocje. Jedni ją kochają, inni jej nie znoszą. Kusi nowymi smakami, ale odstrasza cenami. Wydaje się trudno dostępna, ale dziś już każdy może jej spróbować. Czy warto? Sprawdź osobiście! Rozkładamy dla was kuchnię molekularną na czynniki pierwsze!
Zielony szczypiorek, chrupiąca rzodkiewka i listek świeżej sałaty na kanapce to pierwsze oznaki wiosny w kuchni. Nowalijki nie tylko nastrajają optymistycznie, ale właściwie spożywane i przechowywane są korzystne dla zdrowia i urody.
Burak znajduje się na liście dziesięciu najzdrowszych polskich warzyw. Zalecany jest w leczeniu anemii, przeziębień, grypy, zapalenia nerwów i wątroby. Lekarze podkreślają, że buraki powinniśmy spożywać zwłaszcza w okresach spadku odporności oraz wzmożonego wysiłku fizycznego lub psychicznego.
-
Paź 01, 18:49 pm
KUCHNIA MOLEKULARNA, czyli obiad rozbity na atomy
-
Kwi 01, 00:00 am
NOWALIJKI dla zdrowia i urody
-
Paź 10, 09:28 am
Nie bądź burak – JEDZ BURAKI
Społeczność
NASZE REKOMENDACJE
Perfect SPA Awards
Perfect Day SPA
Redakcja
tel.: +48 886 606 054
redakcja@SPAeden.pl
Redaktor Naczelna:
Katarzyna Sołtyk
k.soltyk@semana.pl